воскресенье, 1 декабря 2013 г.

Складання бізнес-плану

15.11.13 р. відбулося засідання клубу "БізнесОК" на тему "Складання бізнес-плану (робота в групах)"

Засідання клубу розпочалося з розігріву: психологічної вправи " Олівці ", де ми повинні були, працюючи в групах, відчути допомогу та підтримку один одного.
Суть вправи полягає в утриманні олівців, затиснутих між пальцями учасників, які стоять у колі поруч один з одним. Спочатку члени клубу виконували підготовче завдання: об'єдналися в пари та намагалися утримати 2 олівця подушечками вказівних пальців. Після виконання підготовчого завдання група стає у вільне коло (відстань між сусідами 50-60 см.), олівчики затискаються між подушечками пальців сусідів. Група, утримуючи олівці, синхронно виконує  Завдання: підняти руки, опустити їх, зробити крок уперед, два кроки назад, присісти - встати тощо. 



Вправа була спрямована на те, щоб в ігровій формі розвивати необхідні психологічні партнерські вміння - наприклад, координувати спільні дії, втановлювати взаєморозуміння з оточуючими, "відчувати" людину, яка знаходиться поруч. А такі навики необхідні для досягнення успіху в багатьох життєвих ситуаціях, зокрема і в партнерських стосунках між бізнесменами.
 
Наступним етапом нашого засідання була перевірка домашнього завдання.Ми вдома підготували свої ідеї та бізнес - плани.Пригадавши структуру складання бізнес-плану, наша команда приступила до розробки своїх ідей, зупинившись на таких етапах, як: Резюме, Характеристика галузі та Характеристика продукції.
 Створення бізнес-плану.







 
Завершальним етапом нашого засідання став виступ Глазиріна Євгена Миколайовича, з презентацією про бренд та розробку бренду. Експерт розповів про роль брендінгу в становленні будь-якого підприємства. Були розглянуті принципи формування успішного бренду. Також ми мали можливість переглянути відео про історію розвитку одного з найвідоміших брендів у світі - компанії "Coca-Cola". Нам було запропоновано домашнє завдання: спробувати себе в якості розробника нового бренду.


Комментариев нет:

Отправить комментарий